Snerttocht Wandelvereniging Ambulare

Zaterdag 9 februari 2019; De inmiddels traditionele Snerttocht van de Wierdense wandelvereniging Ambulare staat op de #kWBN agenda. Tussen 09.00 en 11.00 uur beginnen ca. 260 wandelaars aan de door hen gekozen afstand van 5, 10, 15 of 20km. Het waait stevig als er mag worden gestart vanaf de tennisclub WTC. Eén(!) voordeel, bij de start hebben de wandelaars de wind mee. De eerste km ’s richting de Bekkenhaar gaan   over het recreatiepark het Lageveld. De beschutting van het bosschage
is voelbaar terwijl de wind door de kale boomtakken giert. De wandelaars van de langere afstanden laten zich lekker vooruit waaien over de Haarboersweg. Door het bos en over het Ambularepad komen we aan bij het buurtschap Hoge Hexel waar in de Schaapskooi de koffie klaar staat. Gezellig even een bakkie doen voordat we aan het middenstuk van de route beginnen. Na het pad over “Lidy’s land” lopen we langs de waterputten van het “Vitens bos” richting de Janninksweg. Een extra lus door het gelijknamige bos en het Bungalowpark Hoge Hexel komt in zicht voor de tweede stop.
Het is er aangenaam verpozen alvorens we de rugtas weer omgorden voor het laatste stuk van de route. Via het bungalowpark en Oude Zwolseweg voert de route ons over de Barkel naar de Lage Eggeweg. Met de hard aanwakkerende wind nu pal tegen loopt het toch een stuk minder makkelijk… zo zie je maar weer “elk voordeel hep z’n nadeel”. De route van de 20km gaat om de wijken de Hooilanden en Weuste heen voordat we de WTC weer bereiken voor de welverdiende kom Snert.
Dank aan de vrijwilligers die in touw zijn geweest om deze goed georganiseerde tocht mogelijk te maken. #4d19 ^BT

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten, Archief. Bookmark de permalink.