Laatste trainingen vierdaagse 2018

13e en 14e #4d18 training Ambulare #Wierden.

Het weekend van 23 en 24 juni staat de Twentse Wandel 2 daagse op het programma. Het evenement dat voor de 2e keer wordt georganiseerd is de laatste trainingsactiviteit van vierdaagse Ambularanten. Het vertrek staat voor beide dagen om 07.00 uur gepland vanuit Wierden. De 1ste dag zijn we ruim op tijd bij de startlocatie ATC Hengelo zodat de traditionele groepsfoto van alle deelnemende Ambularanten de start niet in de weg zal staan. Om klokslag 08.00 uur beginnen we aan de tocht 30 of 40km rondom Hengelo (Ov).  
Prachtige foto achteraan het verslag

Langs de kleigaten van Rientjes voert de route ons op het pad van de Twentse Wegge Route door het kenmerkende Twentse landschap. De eerste dag brengt de tocht ons noordwaarts. Via het Molenveldbos bij Saasveld bereiken we de molen voor de eerste stop (9,5km). De koffie met het krentenbolletje smaakt goed voordat we richting Deurningen gaan. Na ruim 18 km is de 2e stop bij vakantieverblijf het Vastert aan de Viekboerweg waar heerlijke broodjes en fruit op ons liggen te wachten. De lus – om de 40 km te volbrengen – gaat over ‘oale groond’ bij Deurningen en langs het Hulsbeek bij Oldenzaal. Nog een laatste stop vlak voor Deurningen waar soep en yoghurt ons energie moeten geven voor de laatste kilometers. Rond 14.30 bereiken we het sportcomplex en zit de één na laatste training erop (36,2km).

Zondagmorgen… na een nachtje herstel zijn we opnieuw bijeen bij ATC. De groep Ambularanten is wel wat gewijzigd t.o.v. gisteren maar dat mag de pret niet drukken. Snel even met elkaar op de foto en direct maar op pad, het is al na 08.00 uur. De route gaat richting het natuurgebied het Lonnekermeer en door de bossen van Driene. Net voor de Weerselosestraat is de eerste rust (10km).Na de koffie beginnen we aan de lus van 10km de om de 40 te kunnen volbrengen. De tocht gaat langs het Hof van Espelo en achter de UT langs voordat we weer bij de voornoemde rustplaats uitkomen (19km). De verzorging is ook nu weer perfect geregeld. Broodjes, fruit en drinken staan voor ons klaar om onze energievoorraad weer aan te vullen. We steken de Weerselosestraat over en lopen langs het vliegveld Twente waar een grote Boeing 747 staat te wachten op recycling. We gaan in vlot tempo richting Deurningen. Net voor Deurningen genieten we van de laatste stop (29km). Soep, broodjes en het bakje fruityoghurt maakt de lunch compleet. De laatste km ’s voor de boeg en we beginnen de spieren al best te voelen. Om 16.00 uur precies lopen we het clubgebouw van ATC binnen en hebben we de laatste training in de benen (43,5km).

Terugkijkend is de voorbereiding ook dit jaar weer snel gegaan. Op zaterdag 6 januari begonnen met 20km en dit weekend afgesloten met 80km…(pfff). Veertien trainingen onder begeleiding van Wim, Johan, Ton en Dinand. Mannen bedankt! ^BT
                                         We zien elkaar in #Nijmegen!

          

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten, Archief. Bookmark de permalink.