Training 4 daagse

12e #4d18 training Ambulare #Wierden.

HAARLE 9 juni 2018!!! “Een mens lijdt dikwijls ‘t meest door ’t lijden dat hij vreest…” Maar liefst twintig afmeldingen voor de altijd mooie- maar pittige wandeltocht over de Sallandse heuvels.

Moet bij gezegd dat er drie leden vandaag deelnemen aan de 5e Kennedymars in Hengelo (80km). Traditioneel gaan de deelnemende Ambularanten op de fiets naar Haarle en het is dan ook maar een klein groepje van zes dat zich heeft verzameld bij het vertrekpunt. Het is ondertussen droog geworden wat de fietstocht een stuk aangenamer maakt. Om 08.00 uur beginnen we aan de tocht. We lopen Haarle uit. Via het landgoed de Sprengenberg en over de Koningsbelten en Holterberg voert ons de tocht richting Holten. Na 7,5km worden de deelnemers in het bos op thee en krentenwegge getrakteerd. De tocht gaat over heidevelden en dwars door bossen bij de Canadese begraafplaats richting camping de Holterberg (16,3km). Op het terras snel even een kop koffie en een paar boterhammen verstouwen en na stief kwartiertje snel weer verder. De lus van 10km scheert vlak langs een nieuwbouwwijk van Holten naar buurtschap de Borkeld. Dit deel van de tocht is vlak en we wandelen in een vlot tempo langs authentieke boerderijen waar het vee rondom loom de weiden graast. Het wordt snel warmer maar een verkoelende bries houdt het enigszins aangenaam. Langs de sportvelden van Holten bereiken we opnieuw voornoemde camping (27,2km). Gezellig op het terras nemen we iets langer de tijd om bij te komen. Met een kop soep bij het brood bereiden we ons voor op het laatste “zware” deel van de tocht. Via de bossen van de Holterberg brengt ons de tocht naar het eindpunt. Het is erg warm en het verkoelende briesje is ver te zoeken in het bos. Het pad gaat berg op berg af…pfff. Zo nu en dan struikelend over de wortels bereiken we de Koningsbelten. Even lijkt het erop dat we het steile pad naar de top in zijn geheel af moeten maar halverwege wijst ons een pijl links af. Vlak langs de Palthetoren lopen we richting Haarle en het duurt niet lang of we zien het dorp liggen. Vandaag opnieuw een uitstekende training voor een vierdaagse. Nog 2 trainingen en 37 dagen te gaan voor Nijmegen…^BT

  

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten. Bookmark de permalink.