11e vierdaagse training Ambulare Wierden.

11e training 4d2018 Ambularegroep

Het trainingsschema van de wandelvereniging Ambulare Wierden gaf aan dat de Essenwandeltocht in de omgeving van Tubbergen zou worden gelopen op zaterdag 26 mei. Al eerder is besloten om 07.00 uur te starten met het vertrek een uurtje vroeger. De vroege start pakt vandaag goed uit vanwege het mooie zomerse weer. Zo zie je maar weer… Voor de meeste Ambularanten stond de wekker dan ook op 05.00 uur zodat niets een prachtige wandeldag in de weg zou staan.

Een combinatie van afstanden maakte dat iedereen de beoogde afstand kon lopen. In de betrekkelijke koelte van de zonovergotene morgen werd er gestart. Langs de kampioensclub TVC’28 liepen we al snel Tubbergen uit richting Geesteren. Langs prachtige boerderijen en landhuizen voerde de tocht ons naar de eerste rust bij Zaal Kottink in Geesteren (13km). De koffie of thee was snel geregeld en de nodige proviand

voor het tweede deel werd smakelijk genuttigd. Ondanks de gezelligheid op het terras ging het snel weer verder. Door het zo prachtige en kenmerkende coulisselandschap van Twente liepen we na 21 km het erf op van de Manderveense aardbei voor de 2e rust. Heerlijk genieten van een beschuitje met aardbeien werd het onder de kapschuur even gerust. Water bijgevuld… afgerekend… en weer verder richting de watermolen van Bels. Op dit deel van de route was enige onduidelijkheid omdat bewegwijzering niet te vinden was. Over de glooiende Essen en in de volle zon was het verkoelende briesje zo nu en dan een aangename verwelkoming. Omdat de rust bij de watermolen al na een uurtje lopen zou zijn werd er via het poldermodel besloten deze rust over te slaan. De vierde rust was bij de Witte Hoeve in Vasse (32km). Hoewel de bediening erg vriendelijk was duurde het brengen van de bestelling erg lang. Niet te lang rusten is ons motto want anders moet je zo je best doen om weer in het wandelritme te geraken. Het laatste deel van de tocht was warm en in de groep werd het stiller. Het eindpunt De Delle kwam met iedere stap dichterbij en één voor één druppelden de Ambularanten binnen. Iedereen was het erover eens dat het een prachtige wandeltocht en goede training was geweest onder omstandigheden die ons nog beter voorbereiden op een vierdaagse.^BT

Dit bericht is geplaatst in Archief, Verslagen. Bookmark de permalink.