Training 4-daagse groep

10e training 4d2018 Ambularegroep

Woensdag even na het middaguur ontvangen de Ambularanten van de vierdaagse groep de wekelijkse mail met de informatie over de training van zaterdag 12 mei. De 30- en 40km van de Ambulare Oranjewandeltocht van 2018 zal worden gelopen. Het vertrek (08.00) uur is bij Theehuys Grimberg en de weg daar naar toe is een makkie met de fiets. Ook zullen enkele leden lopend naar het Theehuys gaan als training voor de Kennedy mars en die vandaag geheel vrijwillig de 60km willen aantikken…pff.

Vanwege de meivakantie is de groep niet groot en hebben er zich zo’n 15 wandelaars voorbereid op de training. De morgenzon begint zijn warmte al af te geven en het beloofd een prachtige wandeldag te worden. We lopen door de bossen achter de camping de Grimberghoeve langs en gaan via het fietspad door het stroomgebied van de Regge richting Rijssen. De Regge die meandert op de grens tussen Twente en Salland zal voor vandaag als rode draad gelden tijdens onze wandeltocht. De koffie is vers gezet bij de tennisclub Rijssen (1e rust) waar we even uitrusten op prettig zittende loungebanken onder een afdak dat ons schaduw biedt. Als snel gaat de tocht verder in stroomgebied van de Regge tussen Rijssen en Enter. Over mooi aangelegde paden door de prachtige Twentse natuur is het iedereen een waar genoegen om te trainen vandaag. Na 21 km bereiken we het Akkerhuus in Ypelo waar koffie en soep voor ons klaar staat om even bij te komen. Hier splits de 30- en 40 km zich. De 30 gaat via het Dakhorst en de Huurne weer op Het Theehuys aan terwijl de 40 nog een extra lus van 10 km maakt om opnieuw bij het Akkerhuus te pauzeren. De zon doet goed zijn best en naarmate we het eindpunt naderen wordt het stiller in de 40 km groep. Het warme weer deed vandaag ook een duit in het (training)zakje en maakt ons nog beter voorbereid op onze vierdaagse plannen. “Voor wie kijkt met zijn ogen en zijn hart is er zoveel natuurlijke schoonheid om ons heen te bewonderen en van te genieten” (Marjolein Bastin) … zeker in het prachtige Twentse landschap rondom Wierden. ^BT

Dit bericht is geplaatst in Archief, Verslagen. Bookmark de permalink.