9e training 4d2018 Ambularegroep

I.v.m. de Oranjetocht is dit verslag later geplaatst.
Ook voor deze wandeldag staat het vertrek gepland om 07.00 uur vanaf de ons vaste locatie… het station van Wierden. Het is nog rustig bij eetcafé Winkelman in Buurse als we daar aankomen om deel te nemen aan de Twentse Wandelmarathon; de 9e Ambulare training voor een vierdaagse. Om 08.00 uur starten en na de brug over de Buursebeek verlaten we de bewoonde wereld. De beek zal vandaag ons pad meerdere keren kruisen omdat deze door het wandelgebied meandert. Weldra lopen we door het Buursezand, een onvolprezen natuurgebied van 425 ha groot

De route voert ons door bos en over heide waar Jeneverbesstruwelen langs het wandelpad staan. Via de hooilanden van het natuurgebied “het Rietschot” lopen we door het voor Twente kenmerken Kampenlandschap, weide- en landbouwgronden omringt door houtwallen. Na 11 km kruisen we de Zoddebeek en komen we aan bij de boerderij van de fam. Horck waar vandaag 2x zal worden gepauzeerd. Even genieten van een heerlijke kop soep of kopje koffie gaat het na een kwartiertje weer verder. Via het verende pad door het Haaksbergerveen gaat het over vlonders naar delen van dit natuurgebied waar “normaal” niet is te komen. Na 23,4 km staan de vrijwilligers nog steeds voor ons klaar bij de fam. Horck en pakken we de verdiende 2e rust. Nadat de bidons opnieuw zijn gevuld met fris water gaat de tocht verder via het Duitse natuurreservaat “Lüntener Fischteich” waar nog hard wordt gewerkt om de stormschade van begin dit jaar op te ruimen. Ook hier zijn er vlonderpaden die de route langs- en over de ontoegankelijke natuur laat gaan. Via het Kommiezenpad wandelen we Nederland weer binnen en bereiken we het Pannenkoekenhuis “De Hooge Esch” voor de 3e rust (32,7 km). Via het fraaie Witteveen waar Schotse Hooglanders rustig lopen te grazen gaat het weer op Buurse aan. Via de essen net even buiten het dorp bereiken we na ruim 43 km weer de startlocatie. Een royale wandelmarathon in de benen….maar je moet maar zo denken “ het houdt ons op de straat”. ^BT

Dit bericht is geplaatst in Archief, Verslagen. Bookmark de permalink.