8e training 4d2018 Ambularegroep

*Foto’s zijn geleend van het Internet.

De Bos- en Weidetocht van de Zwolse Wandelverenigingen staat op de rol als 8e vierdaagse training voor zaterdag 14 april. Een wandeltocht uitgezet in de ontluikende natuur in omgeving van Dalfsen waar het gevarieerde landschap de naam van de tocht eer aan doet.

Om 07.00 uur zijn alle deelnemende Ambularanten aanwezig bij het bekende station en vertrekken we naar het startpunt…

… Café Restaurant “Madrid” in Hessum. Geen zon vandaag maar bewolking met een temperatuur rond 16℃… prima wandelweer dus. Na de start om 08.00 uur gaat het door de bossen van Hessum richting de Overijsselse Vecht. We passeren de stuw en bereiken na een uurtje het eerste rustpunt (6,5km). Hotel “Mooi Rivier” heeft de deuren voor ons opengezet en een in een “sjiek de friemel” omgeving wordt het kopje koffie geserveerd. De meesten van de groep hebben deze rust overgeslagen zodat Ambulare verspreid door het rustieke Vechtdal wandelt. Via de dijk bereiken we het pittoreske dorp Dalfsen waar een voorjaarsmarkt het extra gezellig maakt om door het centrum te wandelen. Bij brasserie “de Zeven Deugden” (2e rust 14,5km) met uitzicht op de brug zijn alle Ambularanten weer bijeen en genieten van de thee of  koffie op het overdekte terras. Al snel gaat de tocht verder. Over de brug en via het met fijngemalen houtsnippers aangelegde uiterwaarden pad lopen we achter het Kasteel Rechteren langs richting het startpunt in Hessum (3e rust 20km). Volgens poldermodel wordt besloten om deze rust over te slaan temeer de volgende rust bij houtbedrijf Foreco op 24,5km staat gepland. Het moet natuurlijk niet te gek worden, we zijn hier wel om te trainen. De weg naar Foreco voert ons door de ongerepte bossen en over de stuifduinen van het Rechterseveld. Daarna splits de route van de 30 en 40 zich. De 30km gaat via het natuurgebied het Sterrenbosch op “Madrid” aan en 40km maakt nog een extra lus richting Millingen/Hoonhorst voor opnieuw een kopje soep bij Foreco (34,5km).

Deze route via het Sterrenbosch zal de 40km later ook nemen om de afstand te volbrengen. In de week dat de 100 dagen voor de start van Nijmegen zijn verstreken blijkt dat de conditie redelijke vormen begint aan te nemen. De Ambularegroepen wisselden meerdere keren van samenstelling wat het samen wandelen nog afwisselender en leuker maakt. ^BT 

*Foto’s zijn geleend van het Internet.

      

  

 

Dit bericht is geplaatst in Archief, Verslagen. Bookmark de permalink.