7e vierdaagse training

7e #4d18 training Ambulare Wierden.
De laatste zaterdag van maart staat de Gramsberger Torentocht op het programma als 7 e 4dse trainging van Ambulare. Een tocht met diverse afstanden maar voor de “Ambularanten” geldt de 30- en 40 km. Daarbij heeft de trainer nog een extra route van 5 km uitgezet om voor wie dat wil 35 km te lopen. De absurditeit van het vroege verzamel uur negerend begroeten de …..
deelnemers elkaar enthousiast om 06:00 uur bij het station van Wierden zodat om 07:00 uur kan worden gestart met de gewenste loopafstand. Vlak langs de grens met onze oosterburen gaat het via de weilanden en het modderige stroomgebied van de Vecht richting Coevorden, waar het monument “de Poort van Drenthe” hoog torent naast het wandelpad. De eerst rust is bij Hotel Talens (10,3 km) in Coevorden waar iedereen geniet van een vers kopje koffie of thee. De tocht gaat verder via de haven en over de smalle brug bij van het Heutszmonument langs het kasteel en kruist kris kras door het daarnaast gelegen van Heutszpark. Coevorden uit en richting Steenwijksmoer. De wegen zijn lang en recht voor we De Ganzehoeve (22,2 km) bereiken in Holthone… de tweede rust. Na deze stop bereiken we al vrij snel de “bushalte” waar de overbrugging naar het vervolg van de tocht per historische autobus wordt afgelegd.
Zo zijn de km ’s over de voormalige slagvelden bij Ane een makkie… maar deze tellen dus
niet mee in de afstand. De tocht voert ons via een weidse omgeving weer richting de Vecht
waar we met het pondje overvaren en het derde rustpunt de Landhoeve de Zwieseborg
(30,1km) bereiken. Een kopje koffie en gauw weer verder. Om de tocht te volbrengen lopen we nog een lus in de omgeving van Loozen en bereiken we het mooie dorp #Gramsbergen  (39,5 km) waar de diverse afstanden in het centrum samensmelten. Door vroeg te zijn gestart zijn we er mooi op tijd weer en als we het uurtje van de zomertijd  meetellen voelt het wel als 2 uur. ^BT

      

      

Dit bericht is geplaatst in Archief, Verslagen. Bookmark de permalink.