6e training 4 daagse 2018

Zesde  4 daagse training Ambulare  Wierden
        (Foto’s zijn “geleend” van internet)

De mail van de trainer laat ons weten dat zaterdag 17 maart de Reestdaltocht (30km) op het programma staat als de zesde 4dse training van Ambulare. Echter de pluim van Gerrit (Hiemstra) vermeldt een staartje van de Russische Beer en dat zorgt (mede) voor veel afmeldingen. De “harde kern” van 8 deelnemers (3 gaan op eigen gelegenheid) hebben zich even voor 07.00 uur verzameld bij het station voor het vertrek naar ………..  

…………….  Balkbrug. De Reestdaltocht is uitgezet in het prachtige en karakteristieke grensgebied tussen Overijssel en Drenthe en schotelt de wandelaars een diversiteit aan landschappen voor. De deelnemers wandelen via het landgoed De Havixhorst bij De Wijk door het uitgestrekte bos- en heidegebied van de Wildenberg-Rabbinge (Dr) en Haardennen (Ov). Boeren hebben sinds de middeleeuwen het dal ontgonnen en bewerkt. Op de onontgonnen heide is bos ontstaan met kenmerkende bomen met brede vertakkingen aan de onderkant. Voor Nederlandse begrippen is het uniek te noemen dat de Reest nog zo sterk meandert tussen Drogteropslagen en Meppel. Het natuurlijke proces heeft in dit – door waterstromen begrensde landschap – door de eeuwen heen ongestoord haar werk kunnen doen. Dit maakt het oerdal tot een aardkundig bijzonder waardevol gebied. Geen lentedag vandaag en de oostenwind draagt zeker niet bij aan hogere temperaturen… maar het is droog en het blijkt prima wandelweer. #vaakbujtebange (Foto’s zijn “geleend” van internet).^BT

    

  

Dit bericht is geplaatst in Archief, Verslagen. Bookmark de permalink.