Vijfde training 4d18 Ambularegroep Wierden.

5e Training Vierdaagse groep ; Zaterdag 3 maart 2018

De trainingsafstand wordt serieuzer(!) … 30 kilometer als 5 e Ambulare vierdaagse training. Een afstand waar hongerklop en mogelijke blaren op de loer liggen. De Russische Beer – die het winterweer van afgelopen week in zijn greep hield – is ons land uit en kan dus niet als excuus worden gebruikt om af te zeggen. Negentien wandelaars hebben

  …..  zich dan ook iets voor achten verzameld in de kantine van Juventa  om even later te starten aan de tocht welke is uitgezet in het gevarieerde buitengebied van Wierden. Onvermijdelijk dat wij over bekend terrein gaan… maar toch is de trainer er ook nu weer in geslaagd om ons te verrassen met nieuwe wandelpaden of delen daarvan. Het vriest licht maar gelukkig vergezeld ons het zonnetje bij de start. De eerste kilometers gaan om- en langs het recreatiepark ‘t Lageveld waarna we via de Barkel en Meijerinkshoek over de Stuwwal bij de Schietbaanweg richting het loonbedrijf van de familie ten Cate gaan voor onze eerste rust (9km). Via de Huurne en Grimberg bereiken we Wijngaard Baan voor onze 2 e rust (19km). Door het natuurterrein het Dakhorst (vernoemd naar één van de drie adellijke huizen in het buurtschap Rectum) en het Zuidbroek gaan de resterende elf kilometer – voor het merendeel – pal oost op huus an.
Doordat het zonnetje zich ondertussen heeft verscholen achter een dicht wolkendek voelt het staartje van de eerder genoemde Beer best venijnig aan en de snijdende oostenwind doet zeer op de onbedekte gezichtshuid. Vandaag was de laatste start van de 2018 voorbereiding bij Juventa’12. De volgende trainingen zullen bestaan uit het deelnemen aan meerdere KWBN wandeltochten in de omgeving en natuurlijk de vaste 10 km training op woensdagavond.  BT

Dit bericht is geplaatst in Archief, Verslagen. Bookmark de permalink.