Verslag training 4 4 daagse: Snertwandeling Ambulare

Vierde #4d18 training Ambulare #Wierden.

Voor de vierde 4dse training neemt de Ambulare trainingsgroep deel aan de “eigen” Snerttocht met routes van 5, 10, 15 en 20 km. Een onvolprezen wandeltocht door het prachtige coulisselandschap rondom Wierden. Vandaag, zaterdag 17 februari ’18 staat er opnieuw 25 km op het trainingsschema en het beloofd goed wandelweer te worden. Om 08.00 uur – een uur voor de daadwerkelijke start van de Snerttocht – hebben zich ongeveer 25 Ambulare lopers verzameld bij de prachtige accommodatie van het Tennispark #Beukersweide… het start- en eindpunt van vandaag

Vooreerst zal de route van 5 km worden gelopen en daarna die van 20. De eerste kilometers worden in een rustig tempo afgelegd waarbij de route ons langs de bevroren recreatieplas het Lageveld en dwars door de prachtige bos van landgoed de Barkel voert. De route is perfect(!) met pijlen aangegeven en de paden zijn vrijgemaakt van stormhout. We zijn ruim op tijd terug voor de officiële start en het is gezellig druk in clubhuis waar vele wandelaars zich inschrijven voor de tocht. Even na 09.00 uur vertrekken we voor de route van 20 km die eerst langs de vijvers en door buitenwijken van Wierden gaat. Door het Kluinveen en de Lage Egge gaat het opnieuw door het Barkelsbos op het eerste rustpunt bij de Boshoeve aan. Hier ontmoeten we de hardloopgroep van de #Lageveldlopers die na hun inspanning van die morgen nog aan de koffie zitten. Over en weer wordt belangstellend gevraagd wat er die morgen aan sportieve prestatie is geleverd. Na de rust voert de route ons via het Vossenbos over de glooiende essen van de Piksen richting Hoge Hexel. Hier wacht de stempelpost ons op in het Kulturhus waar tevens de koffie klaar staat voor de tweede rust. Het laatste deel van de route gaat via inmiddels opdooiende wandelpaden dwars door de weilanden richting het eindpunt waar een heerlijke kop snert als beloning wacht. Dank aan alle vrijwilligers die dit evenement mogelijk hebben gemaakt. ^BT

              

Dit bericht is geplaatst in Archief, Verslagen. Bookmark de permalink.