Eerste 4-daagse training Ambulare 2018

Eerste trainingsdag 2018 Ambulare

Zaterdag 6 januari staat de eerste training van de Ambulare #Wierden met twee routes van 10km op de rol. Het trainingsschema voor 2018 omvat ruim 470km aan wandeltochten waarbij we ons gaan voorbereiden voor de komende meerdaagse wandelevenementen (#4d18). 

Even voor 09.00 uur hebben zich 27 wandelaars fris en monter verzameld bij de voetbalvereniging #Juventa’12 om na de welgemeende nieuwjaarswensen te starten met de eerste route. Deze route gaat via de Barkel richting Hoge Hexel waarbij de omgeving ons niet onbekend is. Het straffe tempo moet nog even wennen maar na de eerste km ’s wandelen we – ondanks het grauwe weer – door het prachtige buitengebied van Wierden. Op de Lage Eggeweg wacht ons een verrassing. We worden getrakteerd door de jarige Lidy die ons opwacht met een schaal vol heerlijke hapjes. Tijdens de koffie met (eigen) brood komen we enigszins tot rust en praten gezellig tot de trainers ons na een klein half uurtje aansporen om de rugtassen weer om te gorden en op pad te gaan voor de 2e deel van 10km. Via de Bekkenhaar scheert deze route langs Vriezenveen en leidt deze ons langs het Veenleidingkanaal richting Wierden. Bij het afleggen van de laatste kilometers breekt eindelijk de zon door het grauwe wolkendek en wandelen wij met een goed gevoel richting het sportpark. Al met al hebben we een prima eerste trainingsdag beleefd en zitten de eerste 20 officiële trainingskilometers van 2018 in de benen.

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten, Archief, Verslagen. Bookmark de permalink.