Twentse wandel4daagse 2017

4-daagse training zaterdag 24 juni 2017
Verslag van Bert Temmink

Zaterdag 24 juni de 14e en tevens laatste 30/40 km Ambulare-training voor de vierdaagse van Apeldoorn of Nijmegen. Er is afgesproken met de organisatie van de Twentse wandel 
tweedaagse dat wij één dag als groep mogen meelopen.

De tocht is geheel verzorgd maar uit voorzorg heb ik toch maar een paar plakjes brood en fruit in de tas gestopt. We vertrekken stipt om 07.15 uur vanaf het station en worden vanaf haar balkon uitgezwaaid door mevr. van Rijn. De startlocatie is vandaag bij de voetbalclub ATC Hengelo. Daar aangekomen zie ik de inmiddels vertrouwde gezichten van de wandelvrienden die op eigen gelegenheid zijn gegaan. Voor we vertrekken dirigeert Joke K. ons allemaal naar buiten waar de betonnen tafeltennistafel even als podium moet dienen voor de groepsfoto. Hilariteit alom zodat de foto precies het plezier uitstraalt die wij gezamenlijk hebben beleefd aan de voorbereiding. Om 08.10 uur beginnen 22 Ambulare lopers aan de tocht van 30 of 40 km. Al snel vindt iedere zijn plekje in de groep en gaat het via de Twentse Wegge Route op Saasveld aan.
We lopen rond het Molenven en bereiken de eerste stop bij de Molen. Even na 10.00 uur begint het harder te waaien en motregent het zachtjes maar niet zo dat je er erg nat van wordt. Bij het Vastert aan de Viekboerweg is de tweede stop. Langs de tuinen van Boomkamp lopen we naar het Hulsbeek bij Oldenzaal. Vlak voor Deurningen smaakt de soep heerlijk bij de derde en laatste stop. De pijlen leiden ons weer op het pad van de Twentse Wegge Route en via de Kleigaten van Rientjes bereiken we de finish na 6 uur en 45 minuten.
We zijn er klaar voor ………denk ik.

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten, Archief. Bookmark de permalink.