Verslag 4-daagse training 10 en 11 juni Haarle

Haarle, 10 en 11 juni 2017

Geschreven door Bert Temmink (foto’s in fotoalbum)

Op de zonnige zaterdagmorgen van 10 juni fiets ik even na 06.30 uur door de stille straten van Wierden en ben ik op weg naar het vertrekpunt voor de 12e vierdaagse training van Ambulare. Dit weekend staat de “zware” wandeltocht van Haarle voor zowel de zaterdag als zondag op de rol. Traditiegetrouw wordt de reis naar de startlocatie op de fiets afgelegd en langs de mooi gerestaureerde Schietbaan gaat het via het Bolderpad op Haarle aan.

De reeën die rustig lopen te grazen in de wei schrikken op en zoeken een veilig heenkomen. Ook de boer fietsend in zijn witte ondergoed had zo vroeg op de morgen nog geen volk verwacht en keert schielijk om richting zijn erf. Om klokslag 08.00 uur beginnen 22 Ambulare leden aan de tocht die ons door het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug  zal voeren. Via de Sprengenberg en Haarlerberg komen we in Nijverdal. Een stuk over de F35 brengt ons aan de voet van het Ravijn waar ons een klauterpartij wacht van 64 traptreden om de hoogte te kunnen overwinnen.  Langs het Ravijn lopen we via de Hellendoornseberg richting Hellendoorn waar in het buurthuis de soep klaar staat. Na zo’n 25km bergje op en bergje af gaat de tocht langs de Regge en komen we enigszins op adem voor de laatste 10 zware km ’s . Klimmend op het pad tussen de talrijke Jeneverbesstruwelen van de Noetselerberg en via de Koningsbelten prijzen we ons moe maar voldaan als we Haarle weer in zicht krijgen. Morgen 11 juni (13e training) van het zelfde laken een pak maar dan met 29°C.

Wie Haarle twee dagen uitloopt …..….

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten, Archief. Bookmark de permalink.