Verslag 4-daagse training 27 mei Tubbergen

Essentocht Tubbergen
Geschreven door Bert Temmink (foto’s z.s.m. in fotoalbum)

In aanloop naar de Essentocht in de omgeving van Tubbergen begint het te zomeren en voor de wandeldag (27 mei) worden zelfs tropische waarden voorspeld. In de mail van de trainer staan dan ook enkele adviezen hoe met deze bijzondere omstandigheden onder inspanning om te gaan
Naast het voldoende waterdrinken mag het eten niet worden vergeten ook al heb je minder trek. De hongerklop en daardoor de kans om bevangen te worden door de warmte liggen op de loer. De organisatie heeft de start met een uur vervroegd. Negentien Ambulare deelnemers starten even voor 07:00 uur voor de 30- of 40 km. Ook vandaag zoekt iedereen al vrij snel na de start zijn of haar groepje met het juiste wandeltempo. Het is een prachtige tocht door het typische coulisselandschap van Twente dat wordt afgewisseld door heidevelden, bossen en glooiende essen. De rustpunten zijn keurig verdeeld zodat de we elkaar onderweg regelmatig tegenkomen en belevenissen uitwisselen. Gelukkig waait er zo nu en dan een verkoelende bries over de essen zodat de temperatuur enigszins dragelijk blijft. Na de middag stijgt de temperatuur en worden de laatste kilometers door Tubbergen zelf gelopen. In de door bijna iedereen verlaten  straten van het centrum loopt de temperatuur zelfs op tot ver boven de 30°C. Omdat de wandeltocht voornamelijk werd afgelegd over verharde wegen blijkt deze bij uitstek geschikt als voorbereiding voor Nijmegen.

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten, Archief. Bookmark de permalink.