Verslag 9e training 4 daagse groep op zaterdag 29 april

Geschreven door Bert Temmink (foto’s in fotoalbum)
Woensdag even na twaalven ontvang ik de verwachte mail over de 9e vierdaagse training van Wandelvereninging Ambulare.
Deze zaterdag staat de Ambulare RABO- Oranjetocht ‘17 op de rol. De eigenlijke KWBN wandeltocht staat voor volgende week gepland maar is mooi voor de vierdaagse groep om deze als training in de benen te krijgen.
 Even voor 07:30 uur melden de eerste wandelaars zich op de carpoolplaats aan de Rijssensestraat. Hier staat het vertrek gepland voor een gezamenlijke (frisse) fietstocht richting de startlocatie het Theehuys Grimberg. Het aantal wandelaars loopt op tot 22 personen en klokslag 08:00 uur beginnen we gezamenlijk aan de tocht van 30- of 40 km.
De wandeltocht gaat door een grote verscheidenheid aan landschappen. De eerste km ’s gaan langs meanderende Regge richting de grens tussen Twente en Salland. Een groot gedeelte van de tocht voert ons door het natuurgebied “de Borkeld” dat ligt tussen Holten, Markelo en Rijssen. Dit prachtige Natura 2000 gebied bestaat uit jong bos, grote heidevelden afgewisseld met graslanden waar Herefords rustig lopen te grazen. Hier ligt ook het grootste jeneverbesstruweel van Nederland. Het terrein is glooiend en de hoogste top, de Friezenberg ligt op veertig meter en geeft een prachtig uitzicht over de vallei. Via de Markelose Bovenberg en het lommerrijke deel van Rijssen gaat het weer op het Theehuys aan zodat de 4dse training er voor deze dag weer op zit.

Dit bericht is geplaatst in Archief, Verslagen. Bookmark de permalink.