Krentenbloesemtocht met record aantal deelnemers

Op  woensdag 5 april was er de 1e verwentocht van 2017 en doordat het de afgelopen weken warmer was dan de afgelopen jaren, was de krentenbloesem al vroeg uit zijn knoppen gekomen.

Vele deelnemers waren om 18.30 tezamen gekomen op het Binnenhof van Wierden om gezamenlijk naar het Theehuys in Notter te fietsen waar de startlocatie was, net zoals voorgaande jaren. Maar liefst 85 deelnemers stonden aan de start van deze wandeltocht, 27 personen voor de 10 km en maar liefst 58 deelnemers voor de 5 km (foto’s : zie fotoalbum)
De wandelroutes gingen langs de vele schitterende krentenbloesems die op zijn mooist waren mede door een prachtige zonsondergang en onderweg werden de deelnemers verwend met een ouderwetse trekdrop, dan wel met een pepermuntje.

Na afloop van de wandeling stond Carla Nollen tezamen met Annemarie klaar met een heerlijk kopje koffie/thee met heerlijke krentenwegge waar een ieder dan ook gretig aan tegoed deed.

Jan Peper en vriend Gerrit Godeke liepen voor het eerst dit jaar mee, “onze dames hadden deze route al wel vaker gelopen maar” , vervolgde Jan Peper, “ik woon dan aan de Rijssensestraat, niet zo heel ver hier vandaan, maar ik ben hier op plaatsen geweest, waar ik het bestaan niet van wist. Wel de verharde wegen, ja, die kende ik wel, maar een prachtige tocht”. Gerrit Godeke voegde hieraan toe:”Ja, het was een hele mooie wandeling en tot aan het snoepje liepen we een redelijk, hoger tempo, maar na het snoepje werd het tempo toch lager. Waar dat aan lag, ik weet het niet, aldus de enthousiaste wandelaar.

Ook Leidy Overmeen was enthousiast: “Een hele mooie wandeling en een prachtige startlocatie en ik wil al wel 10 jaar lid worden, maar ik doe wel vaker mee, maar nu wordt het toch eens tijd.”

Al met al veel lof voor de dames van het verwencomité die met een record aantal deelnemers kan terug zien op een geslaagde 1e verwentocht.(foto’s zie fotoalbum)

Dit bericht is geplaatst in Archief, Verslagen. Bookmark de permalink.