Ambulare op de 106e Nijmeegse 4-daagse

Ook dit jaar heeft er weer een groep wandelaars van de Wierdense wandelvereniging Ambulare meegedaan aan de Nijmeegse 4-daagse.

Vanaf januari is er tweewekelijks getraind om de kilometers in de benen te krijgen.

De trainingen begonnen met 20 kilometer per training in de omgeving van Wierden.
Dit is geleidelijk uitgebouwd naar 30 of 40 kilometer per training en afgesloten met een tweedaagse training in Haarle.
In Haarle liepen we 2 dagen achter elkaar 30 of 40 kilometer, zodat we ervaring kregen in het lopen van een grote afstand op aansluitende dagen.
Wanneer je dat haalt ben je ook wel klaar voor de 4-daagse.

In de trainingsgroep zitten niet alleen wandelaars die in Nijmegen gaan lopen, maar deelnemers aan de 4-daagses van Alkmaar, Apeldoorn, Barchem, Diever of Laren.

Uiteindelijk zijn er 23 Ambulare leden naar Nijmegen vertrokken. Eén deelnemer had de pech om op zondag door zijn rug te gaan bij het fietsen. Door goede verzorging en rust heeft hij uiteindelijk nog wel donderdag 50 en vrijdag 40 kilometer gelopen.

Dus met 22 man gestart op de dinsdag op zowel de 50, 40 als 30 kilometer.
De eerste 3 dagen was het prachtig wandelweer en hebben we gelopen langs de mooie wegen tussen de dorpen rondom Nijmegen. En natuurlijk door de dorpen met veel enthousiast publiek langs de kant. We liepen in kleinere groepen,  zodat ieder zijn eigen tempo kon volgen, maar troffen elkaar regelmatig op rustpunten. We hebben een vast rustpunt bij de KNWB, deze is ongeveer 10 kilometer voor de dagelijkse finish.

Verder zitten we met z’n allen in een Whatapp groep waar we bijzonderheden en foto’s en filmpjes delen. Via dit kanaal melden we ook wanneer we binnen zijn en waar we verzamelen om nog even samen wat te drinken, voordat iedereen weer naar zijn gastgezin, caravan of trein naar Wierden gaat. De foto’s in deze groep worden ook getoond op de huldegingsbijeenkomst die we een aantal weken na de 4-daagse houden.

Aan het eind van de 3e dag kwam het bericht dat iedereen op de 4e dag 10 kilometer minder zou lopen i.v.m. de warmte die voor vrijdag voorspeld was.
Dat was voor sommigen een meevaller en voor anderen een teleurstelling, maar we begrepen allemaal wel dat de organisatie dit besluit had genomen.

Op dag 2 zijn er 2 deelnemers uitgevallen door lichamelijke klachten.
De overige 20 hebben alle 4 dagen uitgelopen en het welverdiende kruisje in ontvangst kunnen nemen.

Het was weer een mooie ervaring en bijgaand een foto van een deel van de groep na binnenkomst op de laatste dag.

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten. Bookmark de permalink.