Training 25 maart 2023

Zaterdag 25 maart ’23; de 9e Gramsberger Torentocht staat op de agenda als 4daagsetraining van Wandelvereniging Ambulare Wierden. Zeventien Ambularanten hebben voor vandaag de weersverwachting ter kennisgeving aangenomen en staan om 06.00 uur klaar voor het vertrek naar het Sallandse stadje. Klokslag 07.00 beginnen we aan de route van 30km en maken eerst een lus over de weidse slagvelden van Ane waar de bisschop van Utrecht en zijn trawanten in 1227 op z’n falie kreeg van Drentse boeren👨‍🎓 Na 8,3km is de eerste pauze georganiseerd. Helaas nog te vroeg voor de mensen want de koffie is er nog niet door🙈 Na de nodige proviand voltooien we de lus en wandelen/glibberen verder langs de rivier de Vecht in de stromende regen met een harde wind in de rug die de Poncho als een vlag doet wapperen en waar de één nog gracieuzer uitglijdt dan de ander. Harde wind met tussen de buien door een felle zon die de volgende bui heel snel weer ophaalt dat is het weer van vandaag.

Nu ja, het is niet anders🤔

Verder gaat het over de Haandrik en door het stroomgebied van de Vecht. Vlak voor de Duitsegrens volgen we de route door een weiland en komen aan bij een opstapplaats van een Vechtezomp. We varen een stukje over de Vecht en stappen uit bij het 2e rustpunt (14,7km). Livemuziek verwelkomt ons in de schuur waar de nodige versnapering klaar staan om te worden gekocht. Een snelle bak koffie ☕️en hup weer verder. In de luwte van de schuur toch maar eerst de regenkleding weer aan want het komt opnieuw met bakken uit de lucht🌨 Over lange rechte wegen vervolgen we de route welke overgaat in een ‘Boerenlandpad’. We lopen nu op de Nederlands/Duitsegrens 🇳🇱🇩🇪 en wandelen het buurtschap Holtheme in voor de derde stop (21km). In een stal met jongvee worden we verrast op een beker heerlijke zuivel van #Campina. We eten ons broodje en de traktatie naast de pinken die nieuwsgierig de koppen door het voerhek steken om maar niets te missen van de pauzerende wandelaars🐄#hoeleukisdat Richting Lozen en langs kanaal Almelo de Haandrik wandelen we #Gramsbergen weer in en bereiken het eindpunt De Binder (30,1km). Nog even napraten over de mooie – maar pittige wandeltocht🚶‍♀️🚶 voor het weer op ‘huus an’ gaat.^BT

#opwegnaarviagladiola2023

#hetisaltijdweeromtewandelen

Dit bericht is geplaatst in Verslagen. Bookmark de permalink.