Oranjetocht 30 april 2022

Zaterdag 30 april ’22 organiseerde de Wierdense Wandelvereniging de inmiddels traditionele Ambulare Oranjetocht met start en eindpunt bij Theehuys Grimberg.

De organisatie had  routes uitgezet van 5, 10, 20, 30 en 40km, voor elk wat wils.
Onder een stralende zon werd om 08.00 uur begonnen aan de landelijk befaamde wandeldag. Voor de diverse afstanden liep de route deels over hetzelfde parcours.
Tussen de weilanden en lommerrijke omgeving van Notter liep de route naar Nijverdal. De eerste pauze was na 10 km bij SVVN. Langs het Reggepad en het Ravijn werd de N35 bij de NTF overgestoken. Langs het vm. Rijkswerkkamp Twilhaar en gelijknamige schaapskooi ging de route aan de voet van de Sallandse Heuvelrug richting camping Noetselerberg, na 20 km tijd voor de tweede pauze.

Een extra lus voor de 40 km was uitgezet op de altijd prachtige Sallandse Heuvelrug. De door weer en wind geërodeerde paden voerden de wandelaars langs enorme jeneverbesstruwelen en over de nog grauwe heide. De rulle zandpaden maakten het bergopwaarts lopen extra zwaar. Na 30 km konden de wandelaars even bijkomen op het terras van de vorige pauzeplek. Vanuit het Noetsele voerde het parcours de wandelaars door het landelijke Zuna alvorens via het Reggepad na 40,4 km Theehuys Grimberg in Notter werd bereikt.

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten. Bookmark de permalink.