Weer geen Oranjetocht en Avond4daagse in Wierden in 2021

Met pijn in het hart heeft het bestuur van Wandelvereniging Ambulare opnieuw moeten besluiten de Oranjetocht op 1 mei en de Avond4daagse van 1 t/m 4 juni niet door te laten gaan. De coronapandemie, de bijkomende maatregelen en de vooruitzichten maken het onmogelijk om de Oranjetocht en de Avond4daagse te organiseren zoals je dat van ons mag verwachten. Graag leggen we uit hoe we tot dit zware besluit zijn gekomen.

De kans dat we in mei en juni nog te maken hebben met de 1,5-metermaatregel is groot. We moeten rekening houden met de aantrekkingskracht van, in het bijzonder, de Avond4daagse op het publiek en dan met name op de vrijdag. Het controleren en naleven van de 1,5-metermaatregel bij het grootste wandelevenement van Ambulare is haast niet mogelijk. Bovendien vragen we ons af: is de Avond4daagse nog wel de Avond4daagse zonder het feest en de support van de toeschouwers aan de zijlijn?

Het is de vraag of tegen die tijd het toedienen van de vaccinaties nog op schema ligt gezien de afhankelijkheid van de toelevering. Er is een kans dat het aantal vaccinaties nog niet hoog genoeg is om de Oranjetocht en Avond4daagse op een veilige manier te organiseren. Wij voelen een grote verantwoordelijkheid voor de veiligheid en gezondheid van onze deelnemers, toeschouwers, vrijwilligers en medewerkers. We kunnen hun veiligheid op dit moment niet garanderen en willen niemand blootstellen aan gevaar in welke vorm dan ook.

De huidige onzekerheden nu en richting de zomer maken het risico te groot om de volledige voorbereiding te starten, terwijl dat wel al zou moeten.

Wij zijn ontzettend teleurgesteld dat de Oranjetocht en Avond4daagse voor het tweede jaar op rij niet door kan gaan en we kunnen ons voorstellen dat velen dit gevoel met ons zullen delen. In de eerste plaats natuurlijk alle wandelaars die zich erop hadden verheugd om weer aan de start te mogen verschijnen.

In de tussentijd moedigen we iedereen aan om in beweging te blijven. Juist nu, want wandelen kan altijd en overal, uiteraard met inachtneming van de regels. Wij hopen in elk geval dat dit jaar de lampionoptocht op 29 oktober en de GezinsKerstwandeling wel weer door kunnen gaan. We hopen u dan wel weer te kunnen verwelkomen.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten. Bookmark de permalink.