Derde #4d20 training Ambulare #Wierden.

Het lijkt wel voorjaar als de vogels mij vrolijk fluitend begeleiden op mijn fietstocht naar Tennispark #Beukersweide… het start- en eindpunt van vandaag. Aan deze 4dse training neemt de trainingsgroep deel aan de “eigen” Snerttocht met routes van 5, 10, 15 en 20 km. De afstand voor vandaag is 25km. Daarom zal eerst de route van 5km worden afgelegd en daarna die van de 20.

Even na 08:00 uur gaat de groep op stap voor het eerste rondje. De eerste 5km worden in een pittig tempo afgelegd waarbij de route ons langs de recreatieplas het Lageveld en dwars door het Barkelsbos voert. De op de vroege morgen verraste konijnen zoeken haastig een goed heenkomen en een specht tikt onverstoorbaar tegen een boom. De route is met pijlen aangegeven en de paden zijn goed begaanbaar. We zijn op tijd terug (5,9km). Om 09:00 uur beginnen we aan de route van 20km. Voor we in het buitengebied zullen lopen maken we eerst een lus rond de wijken Hooilanden en Weuste. Rond de vijvers en langs de sportvelden van onze plaatselijke voetbaltrots bereiken we opnieuw de recreatieplas die we nu helemaal ronden. Via de Bekkenhaar en over het Ambularepad bereiken we Hoge Hexel. In het Kulturhus is de eerste rust (16km). Niet te lang blijven zitten anders worden de spieren stijf. Via een modderig pad over Lidy’s land lopen we langs de waterputten door het Vitens bos. Over het zandpad van de Janninksweg en gelijknamige bos lopen we richting Bungalowpark Hoge Hexel waar de 2 rust is (20,5km). We besluiten deze rust over te slaan maar melden ons wel even af. Via het park en over de Oude Zwolseweg lopen we voor de 2e keer vanmorgen door het Barkelsbos. Geen konijn dat zich nog laat zien en ook de specht houdt zich stil. De zon heeft het gepresteerd zich inmiddels een weg door ‘t zwerk te branden en vergezeld ons op de laatste km ’s naar het eindpunt (25,6km). We doen ons te goed aan een heerlijke kop snert voor we de fiets pakken om “op huus an te goan”, met dank aan alle vrijwilligers. ^BT @trainenvoor4dse

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten, Archief. Bookmark de permalink.