Vijfde #4d20 training Ambulare #Wierden.

Zaterdag 7 maart ’20. De #4dse trainingsgroep van Ambulare is ondertussen zo matineus dat het geen probleem is om klokslag 07:00 uur vanaf station naar Enschede te vertrekken. De zon komt op in een oranje waaier als we over de A35 rijden. Pluvius heeft een snipperdag dus het zal een mooie dag worden. Vandaag nemen we deel aan de Voorjaarstocht onder auspiciën van de Enschedese Wandelsport Bond (1941).

Klokslag 08:00 uur starten 22 Ambularanten vanaf speeltuin het Bruggert voor de tocht van 30km. Via de Josink Es lopen we Enschede uit richting Usselo. We passeren het landgoed de Helmer alvorens we langs de Usselerstroom glibberen richting het gebied dat grenst aan de Teesinkbeek. Voordat we goed en wel op pad zijn lopen we het erf van de Forelderij Beltman op voor de eerste pauze (8,7km). Elk kopje koffie wordt hier vers gezet en smaakt goed bij de meegebrachte proviand. Niemand heeft last van stijve benen als we na een kwartiertje weer op pad gaan. Over de Oude Haaksbergerdijk scheren we langs het Buursezand met een heideveld dat is omzoomd met enorme Jeneverbesstruwelen. Als we het Nationaal bos de Wakel betreden trakteren de vogels ons op een symfonie van gefluit wat de tocht nog aangenamer maakt. Het Recreatiegebied het Rutbeek is onze volgende bestemming. Rechts om de vijver heen en door de bruine hoek waar honden los mogen lopen (denk ik). Niemand vind het vervelend als we voor de 2e keer het erf van de Forelderij oplopen voor de welverdiende 2e rust pfff(21,3km). Nu niet te lang blijven zitten anders kom je zo moeizaam weer op gang. Langs de Wissinks Molen voert de route ons opnieuw richting Usselo. Bij Theetuin de Oale Zessprong slaan we rechtsaf naar Enschede.  Over glooiende Essen lopen we richting de wijk ’t Zwering naar het eindpunt bij de speeltuin (30,2km). Vandaag een goede 4dse trainingstocht gelopen door een prachtig en afwisselend natuurgebied. ^BT

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten, Archief. Bookmark de permalink.