Vierde #4d20 training Ambulare #Wierden

Zaterdagmorgen 22 februari. Twintig enthousiaste Ambularanten hebben zich verzameld bij TC Beukersweide en gorden even na achten de tassen om te beginnen aan het eerste deel van de route (12,5 km). De lucht kleurt prachtig rood in het oosten. Morgenrood, water in de sloot… we zien wel wat het weer gaat doen. Het routeboek geeft aan dat we vandaag 2x richting Hoge Hexel zullen lopen. De routes zijn vanwege externe aangelegenheden aangepast en zullen elkaar voor delen overlappen. Niet erg, want we wandelen in de prachtige omgeving van Wierden en per slot van rekening zijn km ’s km ’s. Vol goede zin gaan we op stap.

Na een kwartiertje begint het te sputteren en na een half uur kan de poncho aan. Het eerste deel van de tocht gaat via de Lage Egge en Oude Zwolseweg naar het Bungalow Park. Over het pad langs de pittoreske huisjes bereiken we opnieuw de Oude Zwolseweg. Na het bos van de Barkel is er een kort overleg op de Boomsweg om de route enigszins aan te passen. We besluiten om in de beschutting van de bomen van het Lage veld te blijven. Over de wandelpaden van het recreatiegebied en Vlierdijk bereiken we de wijk de Weuste. Een rondje door deze wijk alvorens de beschrijving ons naar weer naar het startpunt leidt. Jan heeft de koffie klaar. Lekker! Gezellig bijeen genieten we van het bakje leut en de meegebrachte boterhammen. Na een kwartiertje gaan we op stap voor deel 2 van de route (12,5km). Het is droog maar de wind wakkert(!) flink aan. Opnieuw via de Lage Egge en Oude Zwolseweg richting Hoge Hexel. Echter nu slaan we rechts af door het prachtige stukje natuurgebied van de Waterboer. Langs de waterputten en over het Burgemeesterslaantje waaien we langs het Skoap’nskot Hoge Hexel binnen. Door de Kleen Esch en via het Ambularepad bereiken we uiteindelijk de Bekkenhaar. We maken een extra lusje over het Lage Veld om aan de gewenste km ‘s te komen. Over de Vijverweg en het pad langs de retentievijver bij de Weuste wandelen we via de Woestendijk naar het eindpunt bij TC Beukersweide. Lekker gelopen en mooi dat we 25km kunnen bijschrijven als voorbereiding op de #4dse. ^BT

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten, Archief. Bookmark de permalink.