Twaalfde #4d19 training wandelvereniging Ambulare #Wierden.

Zaterdag 8 juni ’19…. #Haarle (Hoarle). De mooie – maar altijd zware Heuvelwandeltocht van Wandelsport Haarle staat op de lijst als 12e training voor de 4d19. De start is ook voor deze uitvoering bij “Sportorant Sprengendal”. Maar liefst 16 Ambularanten hebben zich voor deze tocht afgemeld. “Men lijdt het meest door het lijden dat men vreest maar nimmer komt dagen”. Uit zeer betrouwbare bron weet ik dat er enkele “toppers” even rust nemen vanwege een blessure en de overige afzeggers zullen vast ook een goede reden hebben. Traditie getrouw wordt de reis naar de startlocatie in Haarle ondernomen op de fiets. Slechts een paar fietsers verzamelen zich om 06.45 uur bij het station… Wellicht dat de harde wind een rol speelt in de geringe motivatie om de 18km op het ijzeren ros af te leggen, immers er moet ook nog 20, 30 of 40km worden gelopen. Uiteindelijk melden zich 6 lopers voor de 40-, 10 voor de 30- en 1 voor de 20km. Om 08.00 uur mag worden gestart voor de gekozen route die is uitgezet in de prachtige Sallandse heuvels e.o. Haarle heeft het altijd prima voor elkaar. Pauzes op goede afstanden met koffie met krentenwegge in het bos (7,5km). Een schijf komkommer en een appel als welkome versnapering verderop op de route. Naast een karrespoor gaat de tocht over veel goede bospaden afgewisseld met rustige landelijke verkeersluwe weggetjes. De Haarle Heuvelwandeltocht, altijd een mooie tocht die vandaag de wandelaars meermaals over en door het prachtige gebied van de Sprengenberg laat gaan. De beloning na het beklimmen van de kuitenbijtende Sallandse heuvels is te vinden in de mooie vergezichten over de heide en bossen. Hoewel het de hele dag bewolkt is en het zo nu sputtert is het (ver)zicht goed. Opnieuw een uitstekende training voor een vierdaagse. Nog 2 trainingen en 37 dagen te gaan voor Nijmegen. Haarle… waar de mensen bijzonder gastvrij zijn. ^BT.

 

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten. Bookmark de permalink.