Elfde #4d19 training wandelvereniging Ambulare #Wierden.

Elfde #4d19 training wandelvereniging Ambulare #Wierden.

Zaterdag 25 mei ’19; we trainen deze dag in #Tubbergen e.o. De doctrine van de vereniging is dat er vroeg wordt gestart dus het tijdstip van vertrek is voor dit keer op 06.00 uur gesteld. De internationale inbreng komt op de fiets naar het startpunt in Tubbergen wat het aantal “Wierdense” wandelaars op 22 personen brengt, keurig verdeeld over beide afstanden 30 en 40km; 11 om 11. Even voor 07.00 uur mogen we beginnen aan de Essen Wandeltocht. Het is bewolkt en 9 ℃ als we aan de route beginnen met een ommetje om het complex van de plaatselijk trots… #TVC’28. Langs het Woonzorgcentrum Eeshof lopen we Tubbergen uit en wijst ons de bewegwijzering richting Albergen. Het wandelpad voert ons langs de glooiende essen die hun oorsprong vinden in de laatste ijstijd zo’n 10.000 jaar geleden (Het Weichselien). Als we het terras oplopen van Landhotel Elshuys voor de eerste rust (12,4km) lijkt het erop dat ze daar niet op ons hebben gerekend. Seffens worden we toch voorzien van een bakkie leut en hebben we het gezellig als er nog meer Ambularanten aankomen en een stoeltje bijzetten. Voordat het al te gezellig wordt gorden we de tas weer om en kruist ons pad even later het Kanaal Almelo Nordhorn. Via de met hoge bomen omzoomde Gravendijk lopen we het gebied van de Wateregge op. Een vlak en landelijk gebied dat door het coulisselandschap telkens weer een veranderend beeld laat zien. De in de wei lopende koeien kijken ons loom na terwijl het jongvee met grote nieuwsgierigheid een eindje met ons meeloopt. We bereiken opnieuw het kanaal en over het langs de oever aangelegde fietspad bereiken we Fraans Marie voor de 2e rust (22,2km). Niet te lang op de kussens zitten en snel via de Zuidzijde van het Kanaal verder met de tocht. Langs een “Mezenhotel” in een boom aan de Belinckhofweg komen we in de omgeving van Fleringen. Over de es hebben we zicht op café de Molen waar we even later genieten van kop soep en het meegebrachte brood (3e rust 32km). Toch iets te lang gezeten… we moeten even op gang komen voor het laatste deel van de tocht. Langs de altijd mooie en imposante Kroezeboom lopen we over de Arkeweg waar paarden in een rijbak worden losgereden voor Jumping Schröder. Vlot gaat de tocht verder en we passeren het plaatsnaambord Tubbergen. Via een royaal opgezette wijk met volop ruimte voor groen lopen we even later over de Uelserweg en bereiken we even voor 15.00 uur de startlocatie aan de Hattinkstraat. Even op elkaar wachten want ook hier geldt het adagium “samen uit samen thuis”. De Essentocht ging dit keer geheel over verharde paden en lange wegen. Zeker in de mooie omgeving van Tubbergen zou qua natuur voor een mooiere route kunnen worden gekozen. Maar als voorbereiding voor #Nijmegen was het een uitstekende(!) tocht. ^BT

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten. Bookmark de permalink.