Ambulare OVM Twente Oranjewandeltocht.

OVM-oranjetocht-ambulareOp de eerste zaterdag van mei is de jaarlijkse wandeltocht van de Wierdense wandelvereniging onderdeel van de #KWBN agenda. Een tocht in de prachtige omgeving van #Wierden en omstreken. Om 08.00 uur kan er worden gestart aan de tocht over diverse afstanden van 5, 10, 20, 30 en 40km. Even na de start bij Theehuys Grimberg (Notter) lopen we door het stroomgebied van de Midden Regge richting Zuna. Door het door weilanden gekenmerkte landschap bereiken we de eerste rust op een boerenerf aan de Blokkendijk (10km). Buiten aan picknicktafels wordt het kopje koffie genoten en het broodje gegeten. Snel verder en de route voert on s zuidelijk richting Rijssen. Langs de woonwijk Veneslagen wandelen we Rijssen binnen en worden overvallen door de eerste hagelbui. Met recht een bui want met een minuut of 5 schijnt het zonnetje weer op ons pad. Al snel laten we de bebouwde kom achter ons en gaan verder door het bosgebied het Brekelveld. We kruisen de snelweg A1 over de fiets/loopbrug en bereiken het natuurgebied de Borkeld.

Over de landelijke weggetjes en bospaden lopen we de Friezenberg op richting boerderijcamping de Bovenberg voor de 2e rust (21km). Lekker op het terras een kopje soep met een broodje alvorens we de route van de 40km vervolgen. We maken een lus door de Borkeld en over het Elsenerveld waar enorme jeneverbesstruwelen het landschap sieren. Het wandelpad volgens het routeboek voert ons over de smalle paadjes dwars door de heidevelden wat de tocht ondanks een enorme regenbui nog mooier maakt. De Bovenberg wordt opnieuw aangedaan voor de 3e rust (30km) maar het broodje moet toch echt, vanwege het weer, binnen worden genuttigd. Over de brede bos en smalle weilandpaden wandelen we door het ander deel van de Borkeld zodat het hele natuurgebied is doorkruist. We bereiken opnieuw de fiets/loopbrug over de A1 en wandelen het Hollands Schwarzwald in. Verder gaat het langs Rijssen Oost richting museum de Oosterhof. Langs de gracht van het markante pand voert de route ons langs de Pelmolen. De zomp vaart op de Regge als wij over de oever van de rivier naar de Wierdensestraat lopen. Bij het bereiken van het buurtschap Notter worden we getrakteerd op een beker bowl dat ons sterkt voor de laatste kilometers naar het Theehuys (40km). Dank aan iedereen die deze prachtige en goed georganiseerde wandeltocht mogelijk hebben gemaakt. Het was geweldig! ^BT

 

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten, Archief. Bookmark de permalink.