Negende #4d19 training wandelvereniging Ambulare #Wierden.

route-negende-trainingHet is zondag 28 april als 17 Ambularanten zich hebben verzameld bij het station van Wierden voor het vertrek naar Reutum. De internationale inbreng reist op eigen gelegenheid wat het totaal aan Wierdense deelname aan de Bos- en Essentocht op 19 zal brengen. De weersverwachtingen geven een uiteenlopend beeld qua regen maar we gaan van de gunstigste uit… 8 tot 13℃ en droog. Het vertrek is bij Café de Molenberg waar klokslag 08.00 uur een aanvang mag worden gemaakt voor de tocht. Al snel loopt iedereen in zijn of haar groep, 13 voor 30- en 6 voor de 40km. Langs de klootschietbaan en het pittoreske huisje de “Zonnehoek” lopen we naar het indrukwekkende natuurgebied dat tijdens het Saalien is gevormd tot het glooiende van vandaag de dag. Het eerste deel van de route voert ons door het voor de streek zo kenmerkende coulisselandschap.

Bij camping de Witker is de eerste rust (8,4km). Gezellig in het bos even een bakkie doen alvorens we het door stuwwallen gevormde gebied van  Vasse en Mander zullen doorkruisen. Over glooiende essen en door het bos van de Tutenberg bereiken we de Manderheide. Over het pad langs de cirkels van Jannink lopen we bij grenspaal 87 het land van onze oosterburen in. De route door het Grafshaft Bentheim is grotendeels verhard en vlak. Via Getelo lopen we Nederland weer binnen en het gaat over bospaden en de brede Streurbaan van K.V. Mander richting de Molen van Bels, 2e rust (21,7km). Op het terras nemen we de nodige energie tot ons voor we op pad gaan 3e deel van de route. De top van de Galgenberg biedt ons een mooi uitzicht over de omgeving. Door het prachtige dal van de Mosbeek bereiken we opnieuw camping de Witker voor de 3e rust (28,1km). Even een soepje om de mineralen aan te vullen. Via het prachtige Springendal komen we aan bij camping de Bronnen voor de 4e rust (34,1km). Hoewel de lucht enigszins betrekt kunnen we ook hier nog op het terras en in de zon zitten. Over glooiende weilandpaden bereiken we Nutter en het stroomgebied van de Vlasbeek. Het is nog steeds droog als we café de Molenberg bereiken en de organisatie de complimenten geven voor een prachtige wandeltocht (39,6km). ^BT

 

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten, Archief. Bookmark de permalink.