Achtste #4d19 training wandelvereniging Ambulare #Wierden

route-ambulareVoor zaterdag 13 april staat de Rode Kruis Krentenbloesemwandeltocht in de prachtige omgeving van Ommen op het trainingsprogramma. Het vriest behoorlijk als de Ambularanten zich om 06.30 uur verzamelen bij het station voor het vertrek naar de Hanzestad aan de Vecht. De start is georganiseerd bij de ijsbaan nabij het station. Twintig Ambularanten trainen vandaag op verschillende maar serieuze afstanden, de 30-, 35-, en 40 km. Bij de start vriest nog -2℃.

De route gaat bij een opkomende en stralende zon richting Besthmenerberg. Hoe dichter we bij de top met uitkijktoren komen hoe ruller het zand wordt. De 1ste rust is bij een schuur van Staatsbosbeheer (7km). We worden getrakteerd op koffie of thee met een krentenbolletje. Het smaakt best. Het duurt even voor iedereen gebruik heeft kunnen maken van de DIXI voor we de tocht voortzetten door het Eerderbos. Langs de grafkelder (anno 1850) van de familie Pallandt gaat het verder over het landgoed Eerde. Enkele kilometers verder splitsen de routes zich en slaan de 40km lopers linksaf. Een klein stukje over de verharde weg voordat we de slagboom passeren van het landgoed Junne. De tocht voert ons langs enorme omgeploegde akkers omzoomt met houtwallen waar ook eeuwenoude eiken in staan. De route gaat door het rustieke en in voorjaarskleuren gehulde dorp Beerze. Buiten het dorp slaan we links af en het gaat over brede zandwegen richting het 2e rustpunt, kampeerboerderij Zandeman (21km). We zijn toe aan een lekker bakkie troost met meegebrachte boterhammen. We zitten boven in een gezellige kantine en hebben zicht op de moderne stal via een glazen wand. Als iedereen voldoende energie tot zich heeft genomen hervatten we de tocht. De zon schijnt ondertussen uitbundig en er worden jassen uitgetrokken. Langs het vakantiepark gaat het door het bos over de “Beerze Bulten” richting Archemerberg. De route wordt weer gedeeld met wandelaars van de 25km als we de zorgboerderij De Meulenhorst bereiken voor de 3e rust (30km). We zitten buiten aan picknicktafels en een medewandelaar verteld ons dat het volgens buienradar eigenlijk al zou moeten regenen. De lucht betrekt en verandert in rap tempo van lichtblauw naar donker grijs. Inpakken en wegwezen. Goed en wel op pad worden we overvallen door een winterse bui. April doet wat hij wil! We lopen over de boerenland- en bospaden van het landgoed Junne richting Beneden Regge. Over het Reggedalpad lopen we langs de rivier opnieuw het landgoed Eerde op. Langs het prachtige kasteel van de familie Pallandt bereiken we uiteindelijk de bij de Nieuwe Brug de Lemelerweg. We slaan af naar Ommen richting Besthmenermolen, 4e rust (36km). Alvorens we de molen bereiken zien we auto’s door een waas van regen Ommen uitrijden. Plots worden we vlak voor de molen voor de tweede keer overvallen door een winterse bui. We schuilen in de molen en even later lopen we in een waterig zonnetje door de bossen van het Landgoed Vilsteren naar het eindpunt (41km). Al met al een prachtige(!) wandeldag. ^BT

 

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten, Archief. Bookmark de permalink.