Zevende #4d19 training wandelvereniging Ambulare #Wierden.

7e route ambulare

De uit 1776 daterende toren bij de Boomhofkerk van Gramsbergen staat symbool voor de wandeltocht die op deze laatste zaterdag van maart in de buurtschappen rond het dorp wordt gehouden. Voor deze tocht hebben 21 Ambularanten zich op het absurd vroege tijdstip van 06.00 uur verzameld bij het station. De wandelaars worden verdeeld over de aanwezige auto’s, rekening houdend met de te lopen afstand van 30 of 40km. Daarnaast heeft de trainer nog een extra lus van 5km uitgezet om ook 35km te kunnen trainen. Onderweg naar Gramsbergen laat het ochtendgloren zien dat het een mooie dag zal gaan worden.


We zijn mooi op tijd bij startlocatie “de Binder” maar moeten nog ± 30 minuten wachten. Klokslag 07.00 uur wordt het sein gegeven om te mogen vertrekken. De zon komt al lekker boven de einder en haar stralen de geven de natuur het kleurenpalet van het voorjaar mee. Het begin van de route voert ons richting Ane. Op d.d. 28 juli 1227 werd in dit gebied slag geleverd tussen de troepen van de Bisschop van Utrecht en opstandige Drenten. Destijds nog moeras maar nu ontgonnen agrarische gebied met lange rechte wegen die ons leiden naar de eerste stop bij Granny’s Barn (10km). In de zon op het terras genieten we van een kopje koffie alvorens we langs de Vecht richting Stuw bij de Haandrik gaan. Bij deze stempelpost worden we door het waterschap getrakteerd op een appeltje en lopen we verder richting het Duitse Laar. Even voor de grens wacht ons een korte boottocht over de Vecht richting “Boerderij Huize Leemgraven” (17km). Een gezellige drukte bij deze stempelpost waar een kapel ons verwelkomt met vrolijke blaasmuziek. Omreden dat we al een tijdje hebben gezeten op de boot nemen we het besluit om hier alleen het stempel te halen. Over slingerweggetjes en een boerenlandpad bereiken we het erf van een afgelegen boerderij (23km). Een lekkere beker met frisse zuivel… Campina trakteert. De weinige zitplaatsen zijn bezet. Gelukkig is er een betonnen rand waar Ambularanten van verschillende afstanden gezellig even kunnen bijkomen van de tot nu toe geleverde inspanning. Het vervolg van de route bestaat uit eindeloos lange rechte wegen met weidse vergezichten. We bereiken de Korenmolen Windlust in Radewijk waar het brood nog op ambachtelijke wijze wordt gebakken in de eigen bakkerij (30km). Hier is echt uitgepakt om alle wandelaars een gezellige stop te bezorgen. Soep, koffie/thee en allerlei gebakken broodjes al dan niet verrijkt met stukjes appel zijn te koop. Onder de klanken van een live band nemen we plaats aan een picknicktafel. We nemen de nodige energie tot ons om de laatste kilometers van de tocht te kunnen volmaken. Langs de vijvertuinen van Ada Hofman in Loozen lopen we richting het kanaal Almelo de Haandrik. Over het pad naast het kanaal en een schelpenpad bereiken we Gramsbergen. Vlak voor we het dorp inlopen komen we onze wandelvrienden tegen van de extra lus van 5km. Gezamenlijk leggen we de laatste loodjes af naar “de Binder”(40km). ^BT

    

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten, Archief. Bookmark de permalink.