Zesde #4d19 training wandelvereniging Ambulare #Wierden.

vierdaagsetraining-vierde-ambulare

De weersverwachting voor zaterdag 16 maart is ronduit slecht. Regen met een ZW5 wind bij 10℃. De 20 diehards die zich even voor 8 uur verzamelen bij de WTC Beukersweide hebben allerlei voorzorgsmaatregelen genomen om tijdens de ±30km lange trainingstocht zo goed als het kan droog te blijven. De trainer heeft een compleet nieuwe route uitgezet over niet onbekend terrein. Dus ook vandaag belooft het – ondanks het weer – een mooie wandeldag te worden. Via het Kluinveen gaat het richting Wierden. Door de wijk het Zuidbroek verlaten de wandelaars de bouwde kom om over de Beverdamsweg en Kippershoeksweg het altijd prachtige Woolderink te doorkruisen. Bij camperplaats Baan staat de koffie klaar en het één na het andere groepje wandelaars “druppelt” binnen (10km). De warmte is aangenaam en de boterhammen doen ons goed. Al gauw gorden we de tassen weer om en trekken de regenkleding aan voor het vervolg van de route.

Langs de Midden Regge en door weilanden komen we aan bij de N347 waar de tocht onderdoor gaat via een vlonder. Terwijl het verder gaat langs de Regge doemt de Pelmolen van Rijssen op uit een grijze mist van regen. Over de Leijerweersdijk en langs de Entergraven scheert de route langs Enter en glibberen we over modderige zandpaden richting Ypelo. Het fiets/wandelpad langs de Boven Regge voert ons weer naar Baan voor de 2e rust (23KM). Het lijkt erop dat het droog zal worden maar wel harder gaat waaien. Met de poncho’s opgeborgen blaast ons de wind door Ypelo en het natuurgebied Dakhorst terug naar Wierden. De Zon probeert het nog wel even maar komt niet verder dan een diffuse vlek aan het verder grijze firmament. Het water in de Eksosche AA staat zeker een meter hoger dan voor 14 dagen geleden. Onder de A35 door, waar het pad door het hoge waterpeil deels onder water staat, en door de wijken Zuidbroek en Grotemaat gaat de tocht onder de van Krechtentunnel door richting het Kluinveen voor de laatste kilometers naar WTC Beukersweide (32km). Ondanks het belabberde weer was de stemming goed en de wandeltocht prachtig. ^BT

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten, Archief. Bookmark de permalink.