Vijfde #4d19 training wandelvereniging Ambulare #Wierden.

 

Het is even voor achten in de morgen. Na een nacht met een asgrauwe Maan hebben zich 30 Ambularanten verzameld onder de luifel van v.v. Juventa… 
Gezellig even met elkaar bijpraten  voordat er wordt gestart voor de eerste tocht met de serieuze afstand van 30km. Het is 2 maart, de meteorologische lente is begonnen, en het beloofd een mooie wandeldag te worden. Als de deelnemers over de parkeerplaats lopen zoekt iedereen het groepje op waarin het qua tempo prettig lopen is. Op de 2 e Lageveldsweg is alles keurig gerangschikt en gaat de tocht via het recreatiegebied ’t Lageveld naar de Barkel. Over de Lage Eggeweg en via de essen van het Loo wordt het eerste rustpunt bereikt (9km). Bij Loonbedrijf ten Cate is de koffie/thee vers gezet en doet de rust de wandelaars goed. Niet te lang zitten want dan wordt je stijf. Al snel doen we de jas aan en gorden de tas weer om en vervolgen onze tocht. Na de Oude Tolweg gaat de tocht over het bospad het Nottermors in. Een klein stukje over de Wittebeltsweg alvorens het landgoed de Kiefte wordt bereikt. Over mountainbikepaden doorkruisen de wandelaars dit bosrijke landgoed. Door het gebied van de Grimberg en Woolderink voert de route ons naar de tweede rust bij Camperplaats Baan (19km). Ook hier is op ons gerekend en de ontvangst is gastvrij. Na het broodje kaas, weggespoeld met een lekker kopje thee/koffie, gaat het langs de Midden Regge/Eksosche AA richting het prachtige watergebied Dakhorst. Hier zijn flarden van carnavalsmuziek uit Enter te horen en lijken de Aalscholvers in een kale hoge boom niet in de muziek- noch in ons geïnteresseerd. Onder de A35 door gaat het door het gebied van de Vechtstromen naar het Zuidbroek. Op de laatste kilometers vergezelt ons een twijfelachtig zonnetje dat zich met moeite door het wolkendek brand. Als we Wierden binnen lopen horen we dat ook hier de carnavalsoptocht begonnen is. Via de Aadorpsweg en langs de vijvers van de Stouwe bereiken de Ambularanten het Kluinveen om via de 2e Lageveldsweg de laatste kilometer naar Juventa te lopen (30km). ^BT

                    

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten, Archief. Bookmark de permalink.