Vierde #4d19 training wandelvereniging

Vierde #4d19 training wandelvereniging Ambulare #Wierden.
Op de eerste lentedag van het jaar, weliswaar midden in de winter, bestaat de 4 e 4dse training uit 2 routes van ongeveer 12,5 km. We ontmoeten elkaar in de vroege morgen van zaterdag 16 februari 2019 onder de luifel van v.v. Juventa’12. Als we even na 08.00 uur op pad gaan voor de eerste ronde vergezeld ons de Zon op onze weg over het recreatie park het Lageveld. Het pad over Kleen Esch en
het “Ommetje Hoge Hexel” voert ons door een prachtig stukje natuurgebied van de waterboer. Over het Burgemeesterslaantje en langs de waterputten van Vitens bereiken we de Oude Zwolseweg. Het routeboek wijst ons over de Janninksweg en door het gelijknamige bos alvorens we aan de lange stukken van de Bruinehoopsweg en Lage Eggeweg beginnen richting het startpunt bij Juventa. De koffie is er erg heet maar smaakt goed bij het broodje kaas. Als er meerdere Ambularanten de kantine betreden wordt er getrakteerd. De snelste groep zou de zoetigheid bijna mislopen omdat de
eersten de hete koffie al op hebben (loden pijp) en zich al aan het voorbereiden zijn voor het tweede rondje. Deze tocht overlapt voor een deel de eerste route en voert ons opnieuw over de Lage Egge- en Oude Zwolseweg, langs de waterputten en Janninksweg. Via het gewezen mountainbikepad bereiken we het bungalowpark Hoge Hexel. Over het park en Oude Zwolseweg gaat het door het Barkelsbos richting het Lageveld. Nog een extra lusje door de wijk de Weuste en de training zit er voor vandaag weer op. Een prachtige wandelmorgen waarbij we mooi vijfentwintig trainingskilometers kunnen bijschrijven. ^BT                                  

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten, Archief. Bookmark de permalink.