Tweede #4d19 training wandelvereniging Ambulare

           De verslagen van de 1e en 3e 4daagsetraining staan hieronder beschreven.

Het is fris maar fantastisch winterwandelweer als we elkaar ontmoeten bij #Juventa’12 voor de 2e vierdaagse training van Ambulare. Het vriest een graad of -5 en het winterzonnetje laat zich bijna zien. Het beloofd een mooie wandeldag te worden. Ook voor deze dag bestaat de training uit twee routes van 10km. Om 8.30 uur precies vertrekken we… weg is pech!

Voor we de parkeerplaats af zijn heeft iedereen zijn/haar groepje opgezocht. Het eerste rondje gaat over de Lage Egge en door het Barkelsbos richting Hoge Hexel. De weilanden zijn nog wit van de vrieskou. Over de mooiste zandweg van de gemeente (3e Lageveldsweg) en langs de recreatieplas Het Lageveld bereiken we het beginpunt na eerst nog een ommetje door de Weuste. In de bestuurskamer van de gastvrije voetbalvereniging genieten we van het brood bij een welverdiend kopje koffie of thee. Voordat het al te gezellig wordt gaan we op pad voor de tweede ronde. Deze route voert ons via de Barkel richting Meijerinksberg. Langs de grafheuvels naast de Oude Zwolseweg en door het ontgonnen deel van het Westerveen bereiken we de Schietbaanweg. Het vriest nog maar de zon heeft ondertussen al zoveel kracht dat de rijp van de velden is verdwenen. Dwars door het Kluinveen komen we daar waar we begonnen zijn …  ^BT

                           

 

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten, Archief. Bookmark de permalink.